Senior Channel Manager

 

Job description

Onze klant is één van de belangrijkste energieleveranciers in België en zijn nu op zoek naar een nieuwe medewerker die hen mede wil ondersteunen in hun groei. Zij behoren tot een wereldwijde groep met faam in de energiesector.

De Senior Channel Manager  is verantwoordelijk voor het beheren van de Indirecte Verkoopkanalen, hij/zij moet zorgen dat de de vooropgestelde (verkoop)objectieven voor deze kanalen bereikt worden. Hierbij dient de manager een netwerk van verkooporganisaties/partners enerzijds en de contacten met de retailketens anderzijds te beheren alsook nieuwe kanalen op te zetten en uit te bouwen tot een performant geheel.

Responsabilities

 Opzetten en uitbouwen van het verkoopkanaal, al dan niet in samenwerking met externe partners: erover waken dat alle middelen voor de optimale werking van het verkoopkanaal aanwezig zijn (o.m. het mede bepalen van de competenties van de medewerkers van het verkoopkanaal, werven, evalueren en (eventueel) coachen van deze medewerkers, inhoudelijk bepalen en/of uitwerken van interne/externe opleidingen, uitschrijven van scripts, vooropstellen van de gewenste KPI’s, bepalen van rapporteringsvormen en -kanalen,…)

. Uitbouwen van contacten zodat er overeenkomsten kunnen afgesloten worden met firma’s die onze klant zijn verkoopteams toelaten binnen en buiten hun verkoopdomeinen. Hier wordt verwacht dat er een contract wordt onderhandeld door de channel manager met de klant zijnde keten/overkoepelende organisaties om zo naar een win-win te streven.

. Opvolgen en de eindverantwoordelijkheid dragen van de werking van het verkoopskanaal – opstellen van een salesforecast op maand, trimester en jaarbasis – controle, analyse en evaluatie van de resultaten, bijsturen indien noodzakelijk om zo de opgelegde objectieven in volume, kwaliteit en budget te bereiken

. Opzetten van een actieplan met het verkoopkanaal om bij te dragen tot het commercieel plan en gerichte (gecoördineerde en goedgekeurde) acties ondernemen naar diverse aankoopprojecten - volledige opvolging van deze klantendossiers

. Ondersteunen en adviseren van de Sales Director in de uitbouw van de verkoopstrategie voor de residentiële en/of professionele markt

. Markten analyseren, trends signaleren en in kaart brengen, om op basis hiervan eventueel bijsturing te voorzien na afstemming met de Sales Director

. Relaties met klanten en prospecten aanknopen om de behoeften goed te kunnen afwegen en te plaatsen binnen de strategie van onze klant.

. Zoeken en ontwikkelen van rendabele nieuwe saleskanalen en/of nieuwe salespartners.

. Het begeleiden en coachen van de andere channel managers

. Constante communicatie met de nadere afdelingen binnen het bedrijf 

Experience & competences

Sterke people manager, zowel interne teams als externe teams van medewerkers kan begeesteren en motiveren

. MS office

. Minimum  7 jaar ervaring in sales (BTC en/of BTB) waarvan je idealiter een sterke ervaring hebt opgebouwd in sales management (regio, kanaal, …)

. Je hebt een sterke ervaring opgebouwd in budgetbeheer (commisies, incentives,…)

. Ervaring met Marketing campagne management

. vlot 3 talig, NL,FR en ENG

. Universitaire opleiding

 

Apply